Woonbeton is extreem duurzaam.

Woonbeton

De definitie van woonbeton vloer is een vloer met de uitstraling van een oud industriële betonvloer. Een vloer die zand/cementgebonden is en beschikt over specifieke kenmerken. Deze kenmerken van een woonbeton vloer zijn o.a. gemêleerde kleur en minuscule kleine luchtgaatjes die de vloer een specifieke geweldige natuurlijke uitstraling geeft. Iedere woonbeton vloer is op deze manier uniek en geheel gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Deze vloer heeft een hoge druk- slijt-vastheid. Toepassing binnen/buiten en op vloerverwarming.

Werkwijze woonbeton vloeren

Hoe gaat dit precies in zijn werk? Wanneer je eindelijk de keuze hebt gemaakt voor woonbeton kan het nog best een hele klus blijken om dit aan te brengen. Het is dan ook aanbevolen om een specialist te raadplegen voordat u begint aan een nieuwe vloer. De kans dat je fouten maakt is altijd aanwezig. De specialist begint met het opmeten van de ruimte. Het lijkt een vanzelfsprekendheid, maar iedere hoek en iedere bocht kan een verschil maken voor het uiteindelijke aanbrengen van het woonbeton.

De bestaande vloer voorbereiden

Woonbeton kan op iedere ondergrond aangebracht worden, maar er moet met zorg gekeken worden naar wat er onder ligt. Dit heeft te maken met het vuil dat daaruit voor kan komen. Ligt er namelijk vuil op de ondervloer dan kan dit zorgen voor blaasvorming, een voorval waarbij de vloer onherroepelijk beschadigd zal worden. Ook kan het er voor zorgen dat de nieuwe vloer niet goed kan hechten. Dat is natuurlijk wel het laatste waar je op zit te wachten wanneer je een designvloer laat aanbrengen.

Kleurstoffen en Lakken

Het inkleuren gebeurt door zand en cement in te kleuren met een natuurlijke kleurstoffen dat verkregen is uit oud ijzer en kalk. De kleurstof is kleurvast en UV bestendig. De geëgaliseerde vloer wordt door en door gekleurd. Zodat wanneer de vloer slijt, de gewenste kleur behouden blijft.   Omdat egalisatie een poreus materiaal is, is het raadzaam om de geëgaliseerde vloer te lakken met twee laklagen. Als aflak wordt er gebruik gemaakt van een twee-componenten PU-lak, die een matte uitstraling heeft en niet verkleurt. De vloer behoudt hierdoor zijn natuurlijke uitstraling.

Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.