Egaliseren door een ervaren vakman

Vlakke vloer voor perfect eindresultaat

Het egaliseren van vloeren is een vak apart. Er komt nogal wat bij kijken om dit op een juiste manier uit te voeren. Alle oneffenheden in de vloer worden door middel van een laagje egaline weggewerkt. Afhankelijk van de beschadigingen en de behoefte van de klant kan de laag egaline variëren van 2 mm tot 2 cm. Een vlakke ondervloer geeft het beste resultaat bij het bekleden van een vloer. Met het aanbrengen van egaline wordt de vloer niet alleen vlakker en mooier, maar het verlengt ook de levensduur van de bekleding die daarop is aangebracht.

Voorbereiding egaliseren

De ondervloer dient alvorens het egaliseren altijd goed gereinigd,ontvet te worden. Na het reinigen, of stofzuigen word er een primerlaag opgebracht , deze vormt onder andere de hechtbrug naar de egaline . Ook kan er bij een vochtprobleem een oplossing gezocht worden met een primer, dit is van de situatie afhankelijk.

Een betonvloer of zandcementvloer is stoffig en zeker niet prettig om op te wonen of werken. Toch heeft beton voor veel interieurstijlen wel de gewenste uitstraling. Het is zelfs mogelijk op een egalinevloer te leven, wanneer wij deze afwerken met een 2 component PU lak. Hiermee krijgt uw vloer een industriële uitstraling, en is toch zeer onderhoudsvriendelijk.

De egaline die wij gebruiken zijn van een duurzame fabrikanten. De meeste poederproducten, lijmen, egalisatie- en voegmiddelen, zijn intussen stofarm. Bovendien zijn deze producten ook emissiearm door innovatieve technologieën en verbeterde recepturen, die het gebruik van vluchtige oplosmiddelen overbodig maken. Er komt vrijwel geen stof meer vrij bij het aanmaken van de producten en de atmosfeer waarin wij werken is aangenamer en gezonder.

Uyuni voert de egalisatie vakkundig voor u uit, zodat uw strakke, vernieuwde vloer helemaal klaar is voor de gewenste eindbedekking.

Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.